Standardside

 

Ordrupgaard Kunstmuseum

Gauguin og hans venner

Søndag           3. april 2022 kl. 11.00
Mødetid:        kl. 10.45
Pris:               kr. 170/190
Mødested:      Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund
Tilmelding:     Senest 21. marts til: freddy.vanlose@gmail.com eller tlf. 4015 4595
Betaling:        Bankkonto – 1551 – 00 04 68 73 10

 

Med udstillingen sættes

der fokus på Paul Gauguin og den kreds af yngre kunstnere, der brød frem med et nyt symbolistisk maleri i slutningen af det 19. århundrede. Mange vil genkende billedet af Gauguin som det kompromisløse kunstnergeni, der søgte til fjerne himmelstrøg på Tahiti for at kappe de snærende bånd, som borgerskabets kunst- og familieliv lagde om hans kunst.

Færre vil måske vide, at det var i små flækker som Pont-Aven og Le Pouldu i Bretagne, at den frihedssøgende kkunstnerkunstnerfandrustikkelivsførelse, eksotisme og dybe tro, som appellerede til ham, og som han omsatte til et nyt maleri. En ny symbolsk kunst, som så indad i stedet for udad, og som var optaget af drøm og forestilling snarere end af virkeligheden.

Ud over en række af Gauguins epokegørende billeder viser udstillingen et stort antal værker af de kunstnere, der i bogstavelig og kunstnerisk forstand rejste i den visionære billedmagers fodspor. Det drejer sig om kunstnere som eksempelvis Émile Bernard, Paul Sérusier, Meijer de Haan, Charles Filiger og Jens Ferdinand Willumsen.

Alle blev de en del af kredsen omkring Gauguin i Bretagne, som forbindes med den såkaldte Pont-Aven-skole. Men også helt unge kunstnere som Maurice Denis, Jan Verkade og Mogens Ballin, der opfattede sig som den nye kunsts profeter – ”nabier” som de yndede at kalde sig – lod sig inspirere af Gauguin.

Efter rundvisningen kan vi jo mødes i Café Chaya til en let frokost eller en kop the.

Se tilbuddene på Ordrupgaard Café ved Chaya - Chaya